A Facebook-felhasználók véglegesen visszavehetik azokat az üzeneteket, amelyeket nem akartak elküldeni a Messenger-beszélgetésekből, de a funkciónak vannak korlátozásai.
Minden Facebook a felhasználónak valószínűleg át kellett élnie azt a szörnyűséget, hogy akaratlanul is olyan üzenetet küld egy Messenger-kapcsolattartónak, amelyet valaki másnak szántak, így jó dolog, hogy a cég lehetővé teszi a tévedő csevegések visszavételét és azok eltávolítását egy vagy másik személy látóköréből. a beszélgetésben részt vevő összes fél. Ahelyett, hogy zavarból teljesen le kellene tiltaniuk a Facebook Messenger alkalmazást, a felhasználók megmenthetik arcukat online, néhány elfogadható kitétellel.
Az 'küldés visszavonása' Az opció a Facebook Messenger lapján keresztül használható a fő platformon, az asztali alkalmazáson keresztül. Elérhető a messenger.com webhelyen, valamint a Messenger mobilalkalmazásain is iOS és Android rendszeren. Ha egy Facebook csevegési szálban egy üzenetet el nem küldenek, a törölt csevegési buborék helyére egy értesítés nyilatkozik, amely kijelenti, hogy egy személy el nem küldött egy üzenetet. A beszélgetésben részt vevő személyek továbbra is látni fogják ezeket a most hiányzó üzeneteket a csevegési előzményekben, de nem tudják elolvasni az eredeti üzenetet, hacsak nem olvasták el a törlés előtt. Ez eltér a Facebook Messenger eltűnési módjától, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül kommunikáljanak, hogy az üzenetek archiválásra kerüljenek a csevegési előzményekben, miközben a funkció aktív.
Összefüggő: WhatsApp üzenetek küldése a számítógépen
Alapján TechCrunch , az üzenetek küldésének visszavonása 2018 óta elérhető, de akkoriban a felhasználóknak csak tíz percük volt az üzenet kézbesítését követően, hogy visszavegyék azt; ezt követően véglegesen rögzítették. Mostantól a felhasználók akár véglegesen is 'Küldés visszavonása mindenki számára' és üzenetek eltávolítása mindenki szeme elől, vagy egyszerűen elrejtheti azokat az üzeneteket, amelyeket már nem szeretne látni a kiválasztással 'Az ön helyett küldés visszavonása.' Ehhez egy asztali webböngészőben nyissa meg a facebook.com webhelyet, kattintson a Messenger ikonra az oldal jobb felső sarkában, és válasszon egy beszélgetést. Alternatív megoldásként lépjen közvetlenül a messenger.com webhelyre, és nyisson meg egy beszélgetési szálat. Kattintson a hárompontos ikonra az üzenetbuborék mellett a törléshez és a kiválasztáshoz – Küldés visszavonása. Válassz ezek között 'Küldés visszavonása mindenki számára' vagy – Elküldés visszavonása. Miután kiválasztotta, kattintson a gombra – Küldés visszavonása.
Üzenet küldésének visszavonása, vagy egyszerűen eltávolítása a nézetből
A felhasználók mobiltelefonjukon is elindíthatják a Messenger alkalmazást, és megnyithatnak egy csevegőszálat, amelyből törölni kívánják az üzeneteket. Keresse meg az eltávolítandó szövegbuborékot, és nyomja meg hosszan, amíg meg nem jelennek a lehetőségek. Az Android-felhasználók megérinthetik 'küldés visszavonása' és válassz közülük 'Küldés visszavonása mindenki számára' vagy – Elküldés visszavonása. Az iPhone tulajdonosoknak ütniük kell 'Több' választás előtt 'Küldés visszavonása' azután 'Küldés visszavonása mindenki számára' vagy – Elküldés visszavonása.
Egyes Facebook-felhasználók számára a tudatlanság abszolút boldogság lehet. Ahelyett, hogy muszáj letilt valakit a Messengerben , az emberek használhatják a 'Elküldés visszavonása neked' opciót, és felejtsd el, hogy valaha is küldtek üzenetet valakinek anélkül, hogy szükségszerűen visszavennék a nyilatkozatot, és hogy a másik Facebook-felhasználó továbbra is láthatta az üzenetet. Ennek ellenére vegye figyelembe A Facebook Messenger alapvetően biztonságos , a törölt csevegések továbbra is szerepelhetnek a jelentésekben, ha egy felhasználó vagy valaki a chatben letölti Facebook-adatainak másolatát. Azt fogja mondani, hogy az üzeneteket nem küldték el a csevegésben, és nem azt, amit az üzenetek eredetileg mondtak. Ezenkívül az is lehetséges, hogy más Facebook előfordulhat, hogy a felhasználók már láttak vagy továbbítottak egy üzenetet, mielőtt törölték volna.
Következő: Ismerősök születésnapjának megkeresése a Facebookon (iPhone, Android és számítógép)
Forrás: Facebook , TechCrunch