A Facebook Messenger zajának csökkentése: Némítsa el, hagyja figyelmen kívül vagy blokkolja az embereket

Milyen Filmet Kell Látni?
 

Lenyűgözött a Facebook Messenger csevegési szálainak száma? A névjegyek blokkolása mellett többféle módon is megtisztíthatja a nem ellenőrzött beérkező leveleket.





Facebooké A Messenger alkalmazás értékes módja annak, hogy kapcsolatban maradjon barátaival, ismerőseivel és akár üzleti kapcsolataival egyaránt, de ha nem kezelik, az ember postaládáját eláraszthatja a szemét. Bár a Facebook a közelmúltban új eszközökkel fejlesztette platformját, még mindig nincs egyértelmű módja annak, hogy valakit az üzenetküldő alkalmazásban töröljön vagy szüntessék meg a barátságukat. A felhasználó letiltása a Messengerben a kézenfekvő és leggyorsabb választás, de extrém és némileg állandó lépésnek is tartják.






Jelenleg nincs egyszerű módja annak, hogy valakit egy felhasználó Messenger névjegylistájáról töröljünk. A Facebook fő platformjától eltérően a Messengerben nem érhető el a barátság megszüntetése gomb, ha a felhasználó jogosult kommunikálni. Miután felvett egy személyt, láthatja, hogy egy névjegy online állapotban van. Vannak azonban olyan lehetőségek, amelyek csökkentik a nem kívánt üzenetek láthatóságát a Messenger beérkező levelei között.



Összefüggő: Mennyire biztonságos a Facebook Messenger, és hogyan tehetjük még biztonságosabbá

A Facebook Messenger rendetlensége elleni védekezés első szintje a „Archiválás” funkció . Ez a beállítás nem távolítja el a személyeket a névjegyek közül, de áthelyez egy folyamatban lévő üzenetszálat a beérkező levelek mappából egy „Archivált csevegések” mappába, amely később elérhető. Ehhez nyomja meg hosszan az adott személy csevegési szálát a Messenger beérkezett üzenetei között, majd koppintson az „Archiválás” elemre. Az archivált üzenetek lekéréséhez érintse meg a Profil ikont az oldal bal felső sarkában, majd érintse meg az „Archivált csevegések” elemet. Ha megérinti egy ismerős szálát, és üzenetet küld neki, a szál visszakerül a fő beérkező levelek mappába, ahol ismét üzeneteket küldhetnek és videocseveghetnek a Messengeren keresztül.






Ideiglenesen elzárja az embereket a Facebook Messengeren

Ha egy felhasználónak különböző aktív csoportos csevegési szálai vannak a Messengerben, az értesítések tönkremenhetnek. A csevegési szál némításával a személy szüneteltetheti a beszélgetést az alkalmazásban anélkül, hogy eltávolítaná a beszélgetést a beérkező levelek közül, vagy olvasottként jelölné meg. Egy Messenger-beszélgetés némításához nyomja meg hosszan a szálat, majd koppintson a „Némítás” elemre. Válassza az üzenetértesítések, hívásértesítések vagy mindkettő elnémítását. A némítás időkorlátja is beállítható.



Az 'Ignore' funkció megbízható módszer arra, hogy vizuális szünetet tartson valakitől az alkalmazásban. Ez a lehetőség egy lépéssel a némítás és archiválás felett van – csevegést helyez el egy személlyel vagy csoporttal az „Üzenetkérések” nevű Spam mappában. Ide mennek a felhasználó közvetlen hálózatán kívüli emberek üzenetei – és ez kiváló megoldás, ha a Facebook Messenger alkalmi leállása nem ad ürügyet arra, hogy ne válaszoljunk a bosszantó névjegyekre. A csevegés figyelmen kívül hagyása elnémítja a kapcsolattartó üzeneteit, és a személy nem kap tájékoztatást arról, hogy a beszélgetést figyelmen kívül hagyták és a Spam mappába küldték. iPhone készüléken ehhez lassan csúsztassa balra a csevegési szálat, majd koppintson a „Továbbiak” lehetőségre (hárompontos ikon). Androidos telefonon nyomja meg hosszan a szálat a menü megjelenítéséhez. Tap 'Ignore'. A figyelmen kívül hagyott csevegési szálak eléréséhez koppintson a Profil ikonra, majd az „Üzenetkérések” elemre, és lépjen a „Spam” fülre. Ha válaszol egy szálra, az visszakerül az aktív csevegési listára.






Ha egy felhasználó nulla kapcsolatot szeretne egy másik felhasználóval az üzenetküldő alkalmazásban, a legszélsőségesebb módszer a felhasználó névjegyzékének levágására és a Facebook Messenger biztonságának elérésére az emberek letiltása. Ehhez érintse meg a felhasználó csevegési szálát, majd a profil ikonját. Görgessen le, és koppintson a „Block” elemre. Ne feledje, hogy a Messengeren való letiltás nem egyenlő a fő Facebookon való letiltással, tehát ha valaki Facebook-ismerős, akkor tevékenysége Facebook továbbra is látható lesz. A felhasználók letiltása a Messengerben nem blokkolja őket a csoportos csevegésekben vagy a Messenger-szobákban sem. Ebben az esetben szükség lehet a csoportok elhagyására úgy, hogy megérint egy csoportos csevegési szálat, majd a csevegés nevét. Görgessen le, és koppintson a „Csevegés elhagyása” lehetőségre. Mielőtt letilt valakit, jobb megbizonyosodni arról, hogy az végleges. Valaki tiltásának feloldása a Messengerben több erőfeszítést igényel, és hozzáférést igényel egy webböngészőhöz.



Következő: A Facebook-profil zárolása a személyes adatok elrejtéséhez és az adatvédelem védelméhez

Forrás: Facebook 1 , két , 3