Egy régi iPhone továbbadása előtt az Apple azt javasolja a felhasználóknak, hogy kapcsolják ki a „Find My” funkciót, hogy elkerüljék az új tulajdonos tartózkodási helyének feltárását.
IPhone, iPad vagy bármely más eladása, kereskedése vagy odaadása előtt alma eszköz, akkor javasoljuk, hogy a felhasználók kapcsolják ki a „Find My” funkciót. A Find My egy helymeghatározó alkalmazás, amely elveszíti vagy ellopja az adott személy iPhone-ját vagy bármely más Apple-eszközt. Ugyanaz a funkció, amely segít a felhasználónak megtalálni az elveszett eszközt, azonban biztonsági kockázatot jelenthet az eszköz új tulajdonosának, ha továbbadják.
A Find My-t először 2019-ben mutatták be a Worldwide Developer Conference konferencián. Ez két korábbi Apple-funkcióból áll, a Find My Friends és a Find My iPhone-ból. A kettőt kombinálva megkönnyítettük az eszközök és barátok egyből történő nyomon követését. hely. A szolgáltatás azonban nem csupán helykövetővé vált.
Keresse meg a My-t meg tudja találni a hiányzó iPhone-okat, iPad-eket, Apple Watch-okat, Mac-eket és még az AirPod-okat is. A felhasználó eszközeinek helye - és a hozzátartozóik eszközei, ha a Családi megosztás be van állítva - látható a térképen, és a Saját keresés funkcióval kiválthatja az eszközről lejátszandó hangot, hogy segítsen pontosan meghatározni, ha a közelben van. Ha egy eszköz lemerült, az utolsó ismert helyét meg lehet jelölni a térképen, és a Find My hálózat is segítséget nyújthat az eszközök megtalálásában, ha egy jeladót továbbít más Apple készülékeken keresztül. Szükség esetén az eszközöket elveszettként lehet megjelölni, megjelenítve az üzenetet és a kapcsolattartó számot annak, aki megtalálja őket, vagy beállíthatjuk, hogy minden adatot töröljenek, ha helyrehozhatatlanok. Az emberek használhatják a Find My-t, hogy megosszák tartózkodási helyüket, és értesítéseket küldhessenek barátaiknak, amikor megérkeznek vagy elhagyják a megadott helyet. Mindezek során a tulajdonos adatait és tartózkodási helyét titokban tartják.
x-men származású ryan reynolds karakter
Az Apple 'Find My' kikapcsolása
Az Apple biztonsági okokból azt javasolja, hogy kapcsolja ki a Find My funkciót, mielőtt iPhone-t adna át. Amikor a Find My funkció ki van kapcsolva, az iPhone eltávolításra kerül a Find My szolgáltatás eszközlistájáról. Ez kiküszöböli annak lehetőségét, hogy az új tulajdonos helyét kitegye az előző tulajdonosnak. Kikapcsolja az Activation Lock funkciót is, amely megakadályozza, hogy más emberek elveszített iPhone-t használhassanak.
A Find My kikapcsolásához az iOS 12 vagy újabb verziójú iPhone készülékeken lépjen a „Beállítások” menübe, koppintson a felhasználó nevére, koppintson az „iCloud” elemre, majd kapcsolja ki az iPhone keresése funkciót. Miután megadta az Apple ID jelszavát, a felhasználó kikapcsolhatja a Find My lehetőséget. Ha az iPhone iOS 13 vagy újabb rendszert futtat, lépjen a „Beállítások” elemre, koppintson a felhasználó nevére, keresse meg a „Find My” elemet, majd érintse meg a „iPhone keresése kikapcsolása” elemet. Ismét a felhasználó Apple ID jelszavára lesz szükség a folyamat befejezéséhez.