A Snapchat ideiglenes deaktiválása és mennyi ideig kell újraaktiválnia

Milyen Filmet Kell Látni?
 

A Snapchat fiók törlése elég egyszerű, de az ideiglenes deaktiválás megfelelőbb megoldás lehet. Íme, amit tudnod kell.





Törlés helyett a Snapchat fiók teljes egészében, a felhasználók egyszerűen deaktiválhatják fiókjukat. Van azonban néhány pont, amelyet itt tudnia kell, beleértve a Snapchat deaktiválási (és törlési) folyamatának működését. Az is kérdés, hogy mennyi ideig kell a felhasználónak újraaktiválnia a Snapchat-fiókját, mielőtt az végleg megszűnne.






A Snapchat rendkívül népszerű platform maradt az évek során, és ez annak ellenére, hogy a közösségi médián belül megnövekedett a verseny. Míg a többi „nagy társaságok” általában eltérő szolgáltatásokat kínálnak és más célokat szolgálnak, e hiányosságok egy része megszűnt. Ennek legnyilvánvalóbb példája a Snapchat Stories. Míg korábban a Snapchat Stories eredeti ötlet volt, azóta lemásolták és replikálták az Instagramon, a Facebookon, a WhatsApp-on és még a Twitteren is egy ideig.



Összefüggő: Hogyan lehet megakadályozni, hogy véletlenszerű emberek hozzáadjanak téged a Snapchathez

Akár néhány versengő funkció kipróbálásáról van szó, akár csak egy kis szünetet tartanak a Snapchatben, a felhasználók könnyen deaktiválja a Snapchat-fiókjukat ideiglenesen. Valójában egy fiók deaktiválása nem különbözik a törléstől a Snapchat szemében, mivel a deaktiválási folyamat az első lépés a fiók törléséhez. Ahhoz, hogy egy Snapchat-fiókot ténylegesen deaktivált állapotba állíthasson, a felhasználónak be kell jelentkeznie a Snapchat internetes portálra a szokásos felhasználónevével (vagy e-mail címével) és jelszavával. A bejelentkezést követően a felhasználónak lehetősége lesz törölni a fiókját. Bár ez rendkívül tartósnak hangzik, nem az.






Hogyan működik a deaktiválás és a törlés (és mennyi ideje van még)

Függetlenül attól, hogy ideiglenesen deaktiválni vagy véglegesen törölni szeretne egy fiókot, az első lépés a fiók törlésre való megjelölése a fenti lépésekkel. Ha elkészült, a fiók automatikusan deaktivált állapotba kerül. Ebben az időszakban a fiók nem tud kommunikálni a platform többi felhasználójával. A deaktiválási időszak 30 napig marad érvényben, és amint ez az időszak lejár, a fiók törlődik. Röviden: bárki, aki ideiglenesen deaktiválja a Snapchat-fiókot, legfeljebb 30 napig hagyhatja deaktiválva. Ha lejár ez a 30 nap, lehetetlen visszaszerezni a fiókhoz való hozzáférést.



Amikor készen áll arra, hogy ismét visszatérjen a Snapchat világába , a folyamat meglehetősen egyszerű, és nem is igényel webportált. Ehelyett egyszerűen jelentkezzen be a Snapchat alkalmazásba, és kész. A Snapchat megjegyzi, hogy akár 24 órába is telhet, mire a fiók deaktiváltról újraaktiválra vált, így előfordulhat, hogy a felhasználók nem akarják az utolsó napra hagyni a fiók újraaktiválását. És ellentétben a deaktiválással, az e-mail cím nem használható az alkalmazásba való visszajelentkezésre és a fiók újraaktiválására. Más szóval, a tényleges Snapchat-felhasználónevet kell használnia a jelszóval együtt, ezért érdemes lehet feljegyezni, hogy mik azok a fiók deaktiválása előtt.






És ez minden. A Snapchat megjegyzi, hogy „megőrizhet bizonyos személyes adatokat” törölt fiókokhoz, de ez mind apróság. Ahogy a Snapchat elmagyarázza, 'Például megőrizzük a Snapchaten keresztül esetlegesen vásárolt vásárlásairól, valamint arról, hogy mikor fogadta el az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatunkat.' A jogi feltételek megmaradnak, de minden fényképe , ismerőse és egyéb személyes adata törlődik a fiókjával együtt. Emiatt célszerű biztonsági másolatot készíteni a Snapchat fotóiról/videóiról egy másik alkalmazásba (például a Google Fotókba vagy az iCloud Photosba), hogy megbizonyosodjon arról, hogy akkor is elérheti őket, ha Snapchat a fiók halott és eltűnt.



Következő: Mi történik az emlékeiddel, ha törlöd a Snapchatet?

Forrás: Snapchat