A felhasználók egyszerűen törölhetik üzeneteiket és beszélgetéseiket a MacBook Üzenetek alkalmazásában. A felhasználóknak figyelembe kell venniük, hogy a törölt üzeneteket nem lehet visszaállítani.
Az Apple felhasználók könnyen törölhetik üzenetek a MacBookokon. Egyes felhasználók szívesebben írnak SMS-t barátaikkal a számítógépükön, mert gyorsabban lehet gépelni a billentyűzeten, mint a telefonon. Vagy legalábbis túl sok elírás nélkül. Szerencsére az Apple-felhasználók közvetlenül a számítógépükről használhatják az iMessage szolgáltatást. Az összes üzenet a telefonjukon is megjelenik, így folytathatják a beszélgetést, amikor kint vannak.
A felhasználóknak tudniuk kell, hogy csak a számítógépük Üzenetek alkalmazásában tudnak üzenetet küldeni más Apple-felhasználóknak. Használata azonban egyszerű. Csak nyissa ki, és a bal oldalon lesznek az aktuális beszélgetések, és ha kiválasztott egy beszélgetést, akkor a jobb oldalon. Ezután válasszon ki egy csevegést az üzenet küldéséhez, vagy kattintson az Új üzenet gombra új üzenet indításához. Innen adja meg egy vagy több személy telefonszámát vagy e-mail címét a csevegés elindításához. Ezután kattintson a plusz jelre.
Kapcsolódó: Öt módszer a MacBook képernyőterületének bővítésére
Ha a felhasználók meg akarják tisztítani üzeneteiket, egyszerűen megtehetik, ha belépnek az Üzenetek alkalmazásba alma MacBook és egy beszélgetés kiválasztása. Ezután válasszon ki egy vagy több üzenetet vagy fényképet, videót, fájlt stb., majd kattintson duplán, és nyomja meg a törlés gombot. Megjelenik egy ablak, amely megkérdezi a felhasználót, hogy biztosan törölni akarja-e az üzenetet. A megerősítéshez válassza a „Törlés” lehetőséget. A felhasználóknak figyelembe kell venniük, hogy az üzeneteket a törlés után nem lehet visszakeresni. A felhasználók egy teljes beszélgetést is törölhetnek a Mac-en. Miután kiválasztotta a beszélgetést, lépjen a 'Fájl', majd a 'Beszélgetés törlése' elemre. Törlés után a beszélgetéseket sem lehet visszaállítani.
Állítsa be, hogy a felhasználó mennyi ideig szeretné megtartani az üzeneteket
A felhasználók azt is beállíthatják, hogy mikor törölhetők üzeneteik, így nem kell ezt manuálisan megtenniük. Az Üzenetek alkalmazásban lépjen az 'Üzenet', majd a 'Beállítások' elemre. Ezután az „Általános” részben lépjen a „Üzenetek megőrzése” lehetőségre, és válasszon a 30 nap, az egy év és az örökké közül. Ha a felhasználó a 30 nap vagy az egy év lehetőséget választja, az összes üzenet, beleértve a mellékleteket is, törlődik a megadott idő letelte után.
Számos oka lehet annak, hogy a felhasználó törölni szeretné üzeneteit vagy beszélgetéseit. Lehet, hogy szakítottak egy jelentős másikkal, és nem akarják tovább nézni a beszélgetésüket. Talán csak helyet akarnak felszabadítani. üzenetek a MacBookon az iCloud használatával törölt adatok automatikusan törlődnek az összes többi eszközről is. Így máshol is helyet szabadíthat fel. Bármi legyen is az ok, egyszerű megtenni.
Következő: A hangulatjelek, a nyilak, a csillagok és a pénznemszimbólumok használata Macen vagy MacBookon
Forrás: alma