A Google szeretné problémamentessé tenni a keresési előzmények törlését, különösen, ha az elmúlt 15 perc keresési tevékenységnaplójáról van szó.
Google egy új, adatvédelmi központú funkciót vezet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan töröljék keresési tevékenységük utolsó 15 percét. A keresőóriás már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikus törlési ütemezést állítsanak be internetes és alkalmazástevékenységeik törléséhez, amely magában foglal mindent az internetes keresési előzményektől kezdve, valamint a Google szolgáltatáscsomagjában, például a Térképen és a Google Playen végzett tevékenységeket, hogy csak néhányat említsünk.
Jelenleg a névadó keresőalkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 3, 18 és 36 hónapos automatikus tevékenységtörlési intervallum között válasszanak. Az alkalmazás azonban lehetőséget kínál a tevékenységi adatok manuális törlésére is, amikor csak akarják. Ami a keresési előzmények konkrét törlését illeti, a felhasználók törölhetik a teljes naplót, vagy törölhetik az előzményeket egy egyéni időintervallumban vagy egy adott napon. Természetesen a felhasználók dönthetnek úgy is, hogy a keresési előzményekből csak egy bizonyos tevékenységi adatkészletet törölnek.
Justice League vs tini titánok bestia fiú
Kapcsolódó: Hogyan lehet feltölteni a Google keresési eredményeit
Az legújabb kiegészítése A Google Keresés adatvédelmi szempontú funkciói közé tartozik az elmúlt 15 percben felhalmozott keresési előzmények törlése. Az új funkció már elérhető az iOS-hez készült Google Keresőalkalmazásban, de a Google megígérte, hogy az Android-alkalmazásra is átvezeti. Azonban. A Google nem adott konkrét időszakot arra vonatkozóan, hogy ez mikor fog megtörténni, kivéve a homályos „idén későbbi” ígéretét.
volt az utolsó szamuráj igaz történet alapján
Hogyan lehet törölni az elmúlt 15 perc keresési előzményeit?
Az új keresési tevékenység törlésére szolgáló eszköz eléréséhez a felhasználóknak egyszerűen meg kell nyitniuk a Google alkalmazást, és meg kell érinteniük a képernyő bal alsó sarkában megjelenő „Továbbiak” ikont. A „Továbbiak” oldalon a felhasználók mostantól egy új „Utolsó 15 perc törlése” lehetőséget látnak a Keresési előzmények lap alatt. A felhasználóknak azonban meg kell adniuk azt a Google-fiókot, amelynek társított keresési előzményeit törölni kívánják. Ez csak azokra az eszközökre vonatkozik, amelyeken több Google-fiókkal is bejelentkeztek. A Google-fiók megváltoztatásához a felhasználóknak egyszerűen ki kell választaniuk a megfelelőt a „Továbbiak” ablak tetején található legördülő menüből.
A Google egy másik eszközt is bemutat, amely egy hitelesítési réteget ad hozzá a Saját tevékenységek irányítópultjának elérése előtt. Ha engedélyezve van, a felhasználóknak igazolniuk kell személyazonosságukat Google-fiókjuk hitelesítő adataival. Ez a funkció hasznos lesz olyan esetekben, amikor a felhasználóknak meg kell osztaniuk telefonjukat, táblagépüket vagy számítógépüket egy másik személlyel. A Google azonban figyelmeztet, hogy a hozzáadott ellenőrzési réteg csak a Saját tevékenységek irányítópultjára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a többi Google-alkalmazás és -szolgáltatás keresési előzményei és tevékenységnaplói továbbra is elérhetők maradnak mások számára. Ez a hozzáadott hitelesítési réteg a Saját tevékenység napló védelmére egy jelszóréteg mögött érhető el a Keresési előzmények részből. Google kb. A Google azzal érvel, hogy a tevékenységi naplót használja a kurált tartalom megjelenítésére, amely hirdetéseket is tartalmaz.
Következő: Hogyan segíti a hely a Google keresési eredményeit: Vállalkozások, időjárás, útvonalterv
Forrás: Google Blog