Értesítéseket kaphat ismerősei tartózkodási helyéről a Google Térképen

Milyen Filmet Kell Látni?
 
Közzétéve: 2022. július 27

A helymegosztáson kívül a Google Térkép mostantól értesítést is ad, ha egy felhasználó megérkezik vagy elhagyja a helyeket. Így állíthatja be.










hogyan kell telefont a tv-hez csatlakoztatni

A felhasználók mostantól értesítést kaphatnak ismerőseik tartózkodási helyéről Google térkép . Ez a funkció kiválóan alkalmas arra, hogy megtudja, hol vannak a barátai, amikor találkoznak velük. Nagyszerű biztonsági funkció is lehet, ha megnézi, mikor ért haza barátja épségben egy éjszakai kirándulás után. Vagy ha egy idegennel találkoznak randevúzni.



A Google már májusban bevezetett egy hasonló funkciót. A felhasználók dobhatnak egy gombostűt, és megoszthatják a helyet barátaikkal. A helymegosztás funkcióhoz hasonlóan működött. A gombostű feldobásához a felhasználók kijelölnek egy helyet a térképen, és lenyomva tartják, majd kiválasztják a címet, és megosztják azt egy ismerőssel. Ez egy praktikus eszköz volt a találkozó helyének megosztására. A helymegosztás funkció ennél tovább ment.

Kapcsolódó: Az útdíjak megtekintése a Google Térképen






Ez a helymegosztás funkció kiegészítése. Miután a felhasználó megosztotta tartózkodási helyét, beállíthat értesítéseket, ha az illető helye megváltozik. Menj a Google Térkép alkalmazást, és válassza ki azt a felhasználót, aki megosztotta tartózkodási helyét. Ezután válassza a 'Hozzáadás' lehetőséget az 'Értesítések' mellett. Innen a felhasználó választhat, hogy értesítést kapjon, amikor bizonyos helyekre megérkezik vagy elhagyja. Felül válassza ki a helyet. Megjelenik egy felugró ablak, amely arra kéri a felhasználót, hogy mentse az értesítést. Ezután alul kapcsolja be, hogy értesítést kapjon-e, amikor megérkeznek vagy távoznak.



Értesítést kaphat, ha a frissített helyet elküldik ismerőseinek

A felhasználó nem csak az ismerősei frissített helyeinek helyét kaphatja meg, hanem azt is láthatja, hogy mikor küldik el a helyüket másoknak. Először lépjen vissza az alkalmazásba. Ezután válassza ki a profilképet, és kattintson a 'Beállítások' gombra. Ezután görgessen le az „Értesítések”, majd a „Hely és profil” részhez. Ezután válassza a 'Google-helymegosztás (Ön)' lehetőséget. A felhasználók választhatnak, hogy az értesítések be-, kikapcsolhatók vagy csak az alkalmazásban legyenek.






A felhasználóknak tudniuk kell, hogy csak akkor kaphatnak értesítést, ha valaki már megosztotta velük a tartózkodási helyét. Ezt követően a felhasználó push értesítést kap a Google térkép alkalmazást és egy e-mailt. Ha a helymegosztás hosszú távon is érvényben marad, ismétlődő havi e-maileket is kapnak. Ha egy felhasználó le akarja állítani a tartózkodási helye megosztását, mindössze annyit kell tennie, hogy visszamegy az alkalmazásba, és válassza a „Helymegosztás” lehetőséget, koppintson a felhasználóra, és válassza a „Leállítás” lehetőséget. Ezenkívül „Kérheti” a kapcsolattartó helyadatait, túlságosan.



Következő: A valós idejű forgalom ellenőrzése a Google Térképen

Forrás: Google

hogyan tisztítsam meg a laptopom képernyőjét